Składniki:
1 opakowanie cannelloni
15 dag. mozzarelli tartej
cebula1
2-3 ząbki czosnku
1 opakowanie mrożonego szpinaku lub świeżego
olej
2 jajka
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
Składniki:
Sos:
1/2 kg. pomidorów
2 cebule
2 ząbki czosnku
olej
przecier pomidorowy
sól
cukier
pieprz
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 C. Ząbek czosnku i cebule obrać ,posiekać przesmażyć na oleju. Dodać szpinak dusić około 7 minut. Odparować dodać część sera i jajka doprawić.
Wykonanie:
Sos:
Czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone pomidory, przecier i 1/3 szklanki wody. Doprawić do smaku. Dusić około 10 minut część wlać do naczynia żaroodpornego do zapiekania. Cannelloni nafaszerować przyprawionym szpinakiem, włożyć do naczynia żaroodpornego ,zalać resztą sosu. Wierzch posypać resztą sera. Wstawić do piekarnika 180 C. i piecz około 25 minut.