Składniki:
1i1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki letniej wody
2 dag. drożdży
2 łyżki oliwa
sól

pieprz
1/2 łyżeczki cukru
3 cebule
ulubione zioła

Wykonanie:
Drożdże wymieszać z cukrem i 2 łyżkami wody, zrobić rozczyn zostawić na 10-15 minut po tym czasie dodać przesianą mąkę oliwę sól zioła, rozczyn z drożdży. Wyrobić ciasto odstawić do wrośnięcia w ciepłe miejsce na 25-30 minut. Cebulę pokroić podsmażyć doprawić solą ,pieprzem i ulubionymi ziołami.Z ciasta zrobić 6 kawałków oprószyć mąką rozpłaszczyć do środka dać farsz cebulowy. Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia .Pieczemy w 190 C.około 20 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *