CHRZANOWA ZUPA NA BOCZKU

Składniki:

2 białe kiełbaski

10 dag. wędzonego boczku

1 cebula

4 ząbki czosnku

1 listek laurowy

4 ziarenka ziela angielskiego

4 ziarenka pieprzu

2 0 dag.  chrzanu

3 łyżki soku z cytryny

200 ml. śmietany 12%

1żółtko

sól

pieprz

majeranek

Wykonanie:

Cebulę przekrój na pół, razem z czosnkiem włóż do garnka. Dodaj | kiełbaski, boczek i przyprawy, wlej dwa i pół litra wody, gotuj 30 minut, przecedź, wlej do garnka. Dodaj chrzan, gotuj około 15 minut. Przypraw sokiem z cytryny, majerankiem solą i pieprzem. Żółtko wymieszaj ze śmietaną i odrobiną zupy. Wlej do reszty zupy, połącz, podgrzej. Podawaj w chlebie z kiełbasą i jajkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *