CHRZANOWE ŻOŁĄDKI

Składniki:

 

1 kg. żołądków drobiowych

200 ml. gęstej śmietany

1 cebula

2-3 łyżki mąki

1-2 łyżki masła

1 litr bulionu warzywnego

1 listek  laurowy

2 ziarna ziela angielskiego

lubczyk

sól

pieprz

chrzan

 

Wykonanie:

 

Żołądki opłucz, wrzuć do bulionu, dodaj przyprawy, gotuj do miękkości 45-60 minut na małym ogniu. Wyjmij z bulionu łyżką cedzakową, lekko ostudź, pokrój w cienkie paseczki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Wsyp mąkę, mieszaj, aż mąka się rozprowadzi. Żołądki włóż do bulionu, dodaj cebulkę z mąką, śmietanę i chrzan (około 3 łyżeczki). Wymieszaj, gotuj jeszcze 15 minut. Przypraw.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *