Składniki:

1  kg ziemniaków

60 dkg. kapusty kwaszonej

20 dkg. boczku wędzonego

1 cebula pokrojona w kosteczkę

1 liść laurowy

2 ziela angielskie

pieprz

sól

maggi

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie W osobnym garnku ugotować posiekaną kiszoną kapustę z liściem laurowym i zielem angielskim. Kroimy boczek w kostkę i wysmażamy na skwarki ,dodając pokrojoną cebulę. Odcedzić kapustę i ziemniaki. Ziemniaki ugnieść i dodać do nich kapustę oraz boczek z cebulką Doprawić pieprzem i paroma kropelkami maggi, wymieszać. Jeść na ciepło ze sztuką mięsa lub z mielonym kotletem. Najlepszy jest z pieczonymi żeberkami lub biodrówką i sosem mięsnym.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *