CIASTECZKA PIERNIKI

 

Składniki:

 

75 dag. mąki

1/4 kg. miodu płynnego

1/4 kg. cukru

7 dag. masła

1/2 łyżki smalcu

1 łyżka kakao

2 jajka

sól

1 przyprawa do pierników

 

Wykonanie:

 

Cukier, płynny miód , roztopione masło i smalec połączyć razem,wymieszać.Dodać jajka, i przesianą mąkę wymieszaną ze wszystkimi sypkimi produktami. Wyrobić ciasto. Z rozwałkowanego ciasta wykrawać foremkami pierniczki, układać na blachę. Smarować rozmąconym jajkiem i posypywać posypką kolorowa. Wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 180 C. na 12-15 minut .

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *