Składniki:

Biszkopt:

4jajka

4 łyżki maki

4łyżki cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Biszkopt:

Jajka ubić z cukrem do białości dodać mąkę z proszkiem do pieczenia,wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego piekarnika 180C.i piec 20 minut.ostudzić.

Składniki:

Budyń:

2 i 1/2 szklanki mleka

1/2 szklankicukru

3/4 szklanki mąki

,1cukier waniliowy

12 i1/2dag. masła

2-3 żółtka

Dodatkowo:

2 paczki herbatników

1 puszka masy korówkowej

1/2 paczki krakersów

Wykonanie:

 

Z podanych składników ugotować budyń,wystudzić i dodać do ukręconej margaryny połączyć razem.Budyń wyłożyć na biszkopt na budyń poukładać herbatniki

i posmarować  masą krówkową, na to wyłożyć krakersy 1/2 dużej paczki na to ubić śmietankę FIX z 2 łyżkami cukru pudru i posypać startą czekoladą.

 

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *