Składniki:
Biszkopt:
4jajka
4 łyżki maki
4łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem do białości dodać mąkę z proszkiem do pieczenia,wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego piekarnika 180C.i piec 20 minut.ostudzić.
Składniki:
Budyń:
2 i 1/2 szklanki mleka
1/2 szklankicukru
3/4 szklanki mąki
,1cukier waniliowy
12 i1/2dag. masła
2-3 żółtka
Dodatkowo:
2 paczki herbatników
1 puszka masy korówkowej
1/2 paczki krakersów
Wykonanie:
Z podanych składników ugotować budyń,wystudzić i dodać do ukręconej margaryny połączyć razem.Budyń wyłożyć na biszkopt na budyń poukładać herbatniki
i posmarować masą krówkową, na to wyłożyć krakersy 1/2 dużej paczki na to ubić śmietankę FIX z 2 łyżkami cukru pudru i posypać startą czekoladą.