Składniki;
6 żółtek
2 szklanki mleka
1 szklanka śmietany kremówki słodkiej
15 dag. cukru
1 cukier waniliowy
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
25 dag.masła lub margaryny
Ponadto;
1duże opakowanie herbatników
25 dag.serka mascarpone
2-3 łyżki nutelli
czekolada
Wykonanie;
Żółtka, obie mąki i pół szklanki mleka dobrze wymieszać by nie powstały grudki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietanę wymieszać i zagotować,dodać żółtka z mąkami. Wszystko energicznie mieszać i zagotować, ma powstać aksamitny budyń.
Masło zmiksować do białości i stopniowo dodawać wystudzony budyń.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć ściśle herbatniki, wyłożyć połowę kremu. Na kremie ułożyć kolejną warstwę herbatników i na herbatniki wyłożyć resztę masy. Znów ułożyć warstwę herbatników. Na koniec posmarować masą z nutellą, która powstaje z wymieszania serka mascarpone i nutelli. Całość posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.