CIASTO BEZ PIECZENIA

Składniki:


2 budynie czekoladowe
3 szklanki mleka
2 łyżki cukru
2 łyżki cukru pudru
25 dag. masła
1/2 litra śmietanki kremówki 36 %
8 małych opakowań herbatników
mleko do namaczania herbatników
wiórki czekoladowe do dekoracji

1 smietan fix


Wykonanie:


Budynie ugotować na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając cukier . Odstawić do ostygnięcia. Do masy budyniowej dodać miękkie masło i przy pomocy miksera ucierać na jednolitą masę.
Blaszkę do pieczenia ciasta wyłożyć papierem. Układać warstwę herbatników namoczonych w mleku . Na to równomiernie rozsmarować 1/4 masy budyniowej. Powtarzać to kolejno z każdą warstwą namoczonych herbatników i masą, kończąc herbatnikami na wierzchu.
W miseczce ubić kremówkę z dodatkiem cukru pudru na sztywną pianę. dodać smietan fix i ubić razem Ubitą masę wyłożyć na herbatnikach. Dekorować wiórkami z czekolady lub posypać wiórkami kokosowymi.Odstawić aby masy zastygły najlepiej na noc.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *