CIASTO BRZOSKWINIOWE NA MAŚLANCE

Składniki:

1 szklanka maślanki

1 szklanka cukru

2i1/2 szklanki mąki

3 jaja

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki oleju

1cukier waniliowy

brzoskwinie

olejek migdałowy

 

Wykonanie:

 

 

Brzoskwinie obrać ze skóry. Tortownice smarujemy tłuszczem wysypujemy bułką tartą lub mąką. Do jednej miski wsypujemy wszystkie składniki mokre, do drugiej suche. do suchych składników wlewamy składniki mokre które wcześniej trzeba rozbełtać, a suche wymieszać. Wszystko wymieszać łyżką drewnianą, ciasto wylać do tortownicy, na wierzchu ułożyć brzoskwinie pokrojone w mniejsze kawałki, lub plastry. Piecz około 40 minut w 180C.

Kruszonka:

1łyżka masła

2 łyżki cukru

3 łyżki mąki

olejek migdałowy

Wykonanie:

Składniki kruszonki zagnieść, dać do lodówki , aby była zimna, dać na ciasto przed pieczeniem .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *