Składniki:
1szklanka mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 jajek
1 łyżka kakao
1 łyżka kisielu wiśniowego w proszku
2 szklanki serka homogenizowanego waniliowego
1opakowanie galaretki cytrynowej
1/2 szklanki cukru
1 puszka brzoskwiń
1 polewa czekoladowa
1 kakao
Wykonanie:
Białka ubij, podziel na pół. Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżkami wrzątku. Wsyp mąkę z proszkiem, zmiksuj. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, do drugiej kisiel, wymieszaj. Do każdej dodaj połowę ubitej z białek piany, delikatnie połącz Formę wyłóż papierem do pieczenia, wiej ciasto z kakao, na nie wylej ciasto z kisielem, wyrównaj. Piecz około 45 minut w temperaturze 170C. Ostudź. Podgrzej szklankę syropu z brzoskwiń, rozpuść galaretkę. Ostudź, zmiksuj z serkiem, rozsmaruj na cieście. Ułóż osączone połówki brzoskwiń. W zagłębienie każdej wlej rozpuszczoną polewę czekoladową. Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Ciasto wyjmij z formy, odwróć, usuń papier. Posyp kakao, udekoruj.