Składniki;

25 dag. margaryny
3/4 szklanki cukru
2 żółtka
3 szklanki mąki pszennej
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Wykonanie;

 

Margarynę posiekać z cukrem i mąką, dodać żółtka, zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 3 cześći i upiec oddzielnie placki. Piecz w nagrzanym piekarniku 180C. około 15-20 minut. Upieczone placki wystudzić.

Masa;

1/2 litra kwaśnej śmietany
3/4 szklanki cukru pudru
1 szklanka wiórek kokosowych
3 łyżki kakao

 

Wykonanie;
Śmietanę utrzeć z cukrem,dodać kokos , kakao i dobrze wymieszać . Przełożyć placki. Posmarować także wierzchnią część. Posypać kokosem. Ciasto odstawić do lodówki na noc. Najlepiej smakuje następnego dnia.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *