CIASTO JABŁKOWO ORZECHOWE

Składniki:


5 średnich jabłek

1szklanka cukru

3 szklanki mąki

1 szklanka oleju

2 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka pokrojonych orzechów włoskich

5 łyżek dżemu według uznania

4 jajka

1 cukier wanilinowy

Wykonanie:

Jabłka obrać pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem waniliowym i odstawić na 3godziny. Jajka utrzeć z cukrem, nadal ubijając, dodać przesianą mąkę z proszkiem i olej . Na koniec wsypać orzechy, dżem, jabłka i wszystko razem wymieszać. Wyłożyć na blaszkę wysmarowaną i posypana bułka tarta. Piec 40-50 minut w 180 C. lub do suchego patyczka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *