Składniki:
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kg. jabłek
1/2 szklanki cukru
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
250 ml śmietany kremówki
3 łyżki cukru
1 śmietan fix
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, dać do małej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w 180 C. około 30 minut.
Masa:
Obrane jabłka zetrzeć na grubej tarce dodać cukier i zalać1/3 szklanki wody,gotować. Budyń rozrobić w 1/3 szklanki wody dodać do jabłek zagotować. Biszkopt przekroić na pół przełożyć budyniem jabłkowym przykryć drugą połową .Śmietanę ubić z cukrem dodać śmietan fix. Na biszkopcie zrobić rozetki śmietankowe.