Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanki mąki
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę .Dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką drewnianą i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 -25 minut w 180 C.
Składniki:
Masa:
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
1opakowanie cukru waniliowego
1 kostka masła
2 szklanki mleka w proszku
Wykonanie:
Masa:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym .Ostudzić .Masło utrzeć na puszysta masę ,ucierając dodawać na zmianę ostudzone mleko i mleko w proszku .Przełożyć biszkopt masą. Polać polewą czekoladową.