Składniki:

Biszkopt:

6 jajek

1 szklanka cukru

1 szklanki mąki

3 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrem na puszysta masę .Dodać  przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać  delikatnie łyżką drewnianą i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 -25 minut w 180 C.

Składniki:

Masa:

1/2 szklanki mleka

3/4 szklanki cukru

1opakowanie cukru waniliowego

1 kostka masła

2 szklanki mleka w proszku

Wykonanie:

Masa:

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym .Ostudzić .Masło utrzeć na puszysta masę ,ucierając dodawać na zmianę ostudzone mleko i mleko w proszku .Przełożyć biszkopt masą. Polać polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *