CIASTO MORELOWE Z KRUSZONKĄ

Składniki;
Ciasto;

200g miekkiego masła
200g. cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 buteleczka aromatu waniliowego
szczypta soli
4 jajka (rozmiar M)
375g. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
500g. moreli

Kruszonka;

350g. mąki
175g. cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 łyżeczki cynamonu
200g. roztopionego ostudzonego masła

Wykonanie;

Masło utrzeć na kremową masę.Stopniowo cały czas ucierając, dodawać cukier,cukier waniliowy, aromat waniliowy,sól oraz jajka .Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia przesiać do masy i wmieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Na papier wyłożyć ciasto.Morele umyć ,osuszyć, pokroić w plastry i rozłożyć na cieście.Na kruszonkę mąkę wymieszać z cukrem ,cukrem waniliowym cynamonem i masłem.Kruszonką posypał równomiernie ciasto.Piec w rozgrzanym piekarniku do 200C.około 30 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *