CIASTO OWOCOWE NA MAŚLANCE

Składniki:

4 jajka

1 szklanka maślanki

1 szklanka cukru

1 opakowanie małe proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

3 szklanki mąki

1/2 szklanki oleju

dowolne owoce: ( jabłka, ananasy, brzoskwinie, śliwki )

Wykonanie:

Jajka roztrzepać widelcem jak na omlet, dodać pozostałe składniki i wszystko razem zmiksować , ja wyrabiam ręcznie aby powpuszczać pęcherzyków to ciasto lepiej wyrośnie . Formę wysmarować tłuszczem a następnie posypać bułką tartą lub kaszą manną, przełożyć ciasto.  Na ciasto poukładać jabłka w plasterkach a następnie posypać kruszonką . Piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *