CIASTO PRZEKŁADANIEC

Wykonanie:

30-40 dag herbatników
750 ml śmietany 30%
3 łyżeczki żelatyny
1puszka masy krówkowej o smaku orzechowym
opakowanie kremu ajerkoniakowego
300 ml zimnego mleka
3-4 łyżki cukru pudru
starta czekolada
zmielone orzechy do posypania ciasta

Wykonanie:

W prostokątnej blaszce ułożyć warstwę herbatników i na niej rozsmarować masę krówkową. Na masie ułożyć kolejną warstwę ciastek. Krem ajekoniakowy przygotować z mlekiem, rozłożyć na herbatnikach. Krem przykryć herbatnikami. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, połączyć z żelatyną. Masę wyłożyć na herbatniki, równo rozsmarować. Wierzch ozdobić czekoladą z orzechami lub samą czekoladą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *