Ciasto żółte-składniki:
9 dkg. masła
5 żółtek
15 dkg. cukru pudru
3 łyżki śmietany
1 mała łyżeczka proszku do pieczenia
9 dkg.mąki (przesianej )
Wykonanie:
Utrzeć masło z żółtkami i cukrem dodać pozostałe składniki wymieszać wyłożyć do dużej tortownicy wysmarowanej i wysypanej bułką.
Ciasto białe -składniki:
5 białek
15 dkg. cukru pudru
9 dkg .mąki ziemniaczanej
6 dkg mąki poznańskiej
9 dkg. masła
Wykonanie:
Ubić pianę z białek z cukrem pudrem dodać wszystkie składniki wymieszać i na końcu dodać roztopiony i wystudzony tłuszcz wymieszać i wyłożyć na ciasto żółte.
Ciasto brązowe-składniki:
4 całe jaja
12 dkg. cukru pudru
7 dkg . mąki poznańskiej
3 dkg . kakao
Wykonanie:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno dodać żółtka i jeszcze trochę ubijać dodać mąkę i kakao wymieszać i wylać na ciasto białe .Piec około 30 minut w 180°