CIASTO UCIERANE MAMY

Składniki;

6 dużych jajek
25 dag.margaryny
1 szklanka cukru
1i 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 duży cukier waniliowy

Ponadto;

cukier puder do posypania ciasta

Wykonanie;

Jajka rozbić do naczynia z miksera, dodać cukier , cukier waniliowy i ubijać mikserem aż będą puszyste.Po tym czasie dodać przesiane obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wszystko dobrze wymieszać mikserem. Na końcu dodać wrzącą gotującą się margarynę, jeszcze chwilę ubijać. 2 blaszki keksówki 11×40 cm. wysmarować lekko margaryną posypać bułką tartą lub mąką i wlać ciasto do połowy blaszek. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C. około 45-50 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *