Składniki:

2,5 szklanki mąki

1 kostka margaryny

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżeczki cukru pudru

 5 żółtek

Składniki:

Ciasto zagnieść, podzielić na 2 części jedną większa drugą mniejszą zawinąć, w folię i schować do zamrażalnika. Blachę 33×20 wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć na spód większą część ciastka, lekko przyklepać i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w 190 stopni około 20minut. Wystudzić .

Budyniowa pianka:

Składniki:

5 białek

 szklanka cukru

1 cukier waniliowy

2 budynie malinowe bez cukru

1/2 szklanki oleju

Wykonanie:

Białka ubić na sztywno , następnie dosypać cukier, i cukier waniliowy. Wsypać budyń by się rozpuścił strużką wlewać olej mieszając do połączenia się. Na podpieczony zimny spód wyłożyć wiśnie i ubitą pianę. .Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec około 30-40minut w 190  C. Można posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *