Składniki:
2,5 szklanki mąki
1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki cukru pudru
5 żółtek
Składniki:
Ciasto zagnieść, podzielić na 2 części jedną większa drugą mniejszą zawinąć, w folię i schować do zamrażalnika. Blachę 33×20 wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć na spód większą część ciastka, lekko przyklepać i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w 190 stopni około 20minut. Wystudzić .
Budyniowa pianka:
Składniki:
5 białek
szklanka cukru
1 cukier waniliowy
2 budynie malinowe bez cukru
1/2 szklanki oleju
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno , następnie dosypać cukier, i cukier waniliowy. Wsypać budyń by się rozpuścił strużką wlewać olej mieszając do połączenia się. Na podpieczony zimny spód wyłożyć wiśnie i ubitą pianę. .Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec około 30-40minut w 190 C. Można posypać cukrem pudrem.