Składniki:
1 szklanka wiórek kokosowych
1 szklanka maku suchego
1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 białek
1/2 szklanki cukru
Masa budyniowa:
1/2 litra mleka
6 żółtek
2 budynie śmietankowe
Wykonanie:
Białka z cukrem miksujemy dodajemy po trochu wiórki kokosowe , mak, proszek do pieczenia. Na blaszkę wyłożoną pergaminem do pieczenia posmarowany tłuszczem, wyłożyć ciasto i piecz na złoty kolor w temperaturze190 C. około 20minut.
Masa budyniowa:
1/2 litra mleka
2 budynie śmietankowe
1 zółtko
3-4 łyżki cukru
1/2 kostki masła
Ponadto:
spirytus lub inna czystawódka
cukier
cytryna
zapach rumowy
biszkopty okrągłe
Wykonanie:
Z pół litra mleka odlac 1/2 szklanki dodac dwa budynie,żółtko i cukier wymieszac wlac do gotującego się mleka. Ugotowac budyn.Po wystudzeniu dodac masło zmiksowac.Połowę masy wyłożyc na przekrojony biszkopt i przykryc drugim posmarowac resztą kremu.Na krem położyc biszkopty nasączone w wódce. Wierzch biszkoptów polac polewą czekoladową . Odstawić ciasto do lodówki aby masa budyniowa i czekoladowa zastygła .