CIASTO Z BRZOSKWINIAMI

Ciasto:

10 dag. masła

15 dag. cukru pudru

4 jajka

15 dag. mąki

2 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Do przełożenia:

dżem brzoskwiniowy

1 puszka brzoskwiń

1 cytryna

1 łyżka żelatyny

 

Wykonanie:

 

Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku. Połącz z mąką przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z pianą z białek. Ciasto przełóż do niedużej prostokątnej blachy. Piecz około 30 min. w temperaturze 170 C. Wystudź, przekrój na 2 blaty. Dżem wymieszaj z pokrojonymi brzoskwiniami, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną. Przełóż ciasto.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *