Składniki:
biszkopt:
3 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
Krem:
2 budynie śmietankowe po 40 g.
8 dag. cukru
1 żółtko
1 szklanka mleka
25 dag. masła
3 łyżeczki soku z brzoskwiń
Ponadto:
1 galaretka brzoskwiniowa
1 puszka brzoskwiń
5 biszkoptów
Wykonanie:
Białka ubijamy z cukrem,na przemian dodajemy po 1 jajku i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.Ciasto przekładamy do wysmarowanej blaszki lub wyłożonej papierem do pieczenia Pieczemy około 30 minut w 180 C. W 1/2 szklanki mleka rozrobić budyń i żółtko. Resztę mleka wraz z cukrem zagotować. Ugotować budyń i ostudzić. Masło utrzeć dodawać po łyżce budyniu oraz sok. Część kremu rozsmarować na cieście,resztę przełożyć do szprycy i wyciskać dekoracyjne rozetki na około ciasta. Galaretkę rozpuścić w 400 ml. gorącej wody, rozmieszać przestudzić,biszkopty pokruszyć na ciasto brzoskwinie pokroić i ułożyć na pokruszonych biszkoptach. Zalać tężącą galaretką. Wstawić do lodówki na noc.