Składniki:
4 jajka
1 i1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 szklanki maki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
8 łyżek wody
8 łyżek oleju
Wykonanie:
Całe jajka ubić z cukrem ,cukrem waniliowym.Ubijając dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i wodę . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowana ,i wysypana bułką tartą .Na wierzch wyłożyć dowolne owoce, wszystkie które się nadają . Na owoce dać pianę bezową można zrobić z samą kruszonka.
Piana bezowa:
4 białka
3 łyżki cukru
2 budynie lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Kruszonka:
masło
cukier
cukier waniliowy
1 żółtko
szczypta soli
Wykonanie:
Kruszonkę wyrobić i włożyć na chwile do lodówki. Piecz w 180 C. około 40-50 minut lub do suchego patyczka.