Składniki:

4  jajka

1 i1/2 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

2 szklanki maki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

8 łyżek wody

8 łyżek oleju

 

Wykonanie:

 

Całe jajka ubić z cukrem ,cukrem waniliowym.Ubijając dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i wodę . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowana ,i wysypana bułką tartą .Na wierzch wyłożyć dowolne owoce,  wszystkie które  się nadają . Na owoce dać pianę bezową można zrobić z samą kruszonka.

Piana bezowa:

4 białka

3 łyżki cukru

2 budynie lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Kruszonka:

masło

cukier

cukier waniliowy

1 żółtko

szczypta soli

Wykonanie:

Kruszonkę  wyrobić i włożyć na chwile do lodówki.  Piecz w 180 C. około 40-50 minut lub do suchego patyczka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *