Składniki:
1 szklanka wody
10 dag. masła
szczypta soli
1 szklanka mąki
4 jajka
Pianka:
3 łyżeczki żelatyny
350 ml. śmietanki 36 %
2 opakowania cukru waniliowego
2 łyżki cukru pudru
300 g .jogurtu naturalnego
Dodatkowo:
5-6 mandarynek
1/2 puszki ananasa w kawałkach
Wykonanie:
Wodę zagotować z masłem i solą. Zestawić z ognia, wsypać mąkę wymieszać,dalej mieszając podgrzewać do czasu, aż ciasto zacznie robić się szkliste. Zestawić je z ognia, przestudzić. Ciasto ucierać dodając kolejno po 1 jajku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto,wstawić do piekarnika o temperaturze 200C. i piecz około 25 minut. Przez pierwsze 10 minut po upieczeniu nie otwierać drzwiczek piekarnika. Ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Żelatynę wymieszać z 4 łyżkami zalewy z ananasa, odstawić aby napęczniała. Podgrzać do rozpuszczenia, wystudzić. Mandarynki podzielić na cząstki, kawałki ananasa dokładnie osączyć. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Połączyć z jogurtem naturalnym i żelatyną.Na ciasto wyłożyć połowę owoców zalać je tężejącą pianką, wystudzić. Wierzch udekorować pozostałymi owocami.