CIASTO Z KREMEM LUSI

Składniki:

25 dag. mąki krupczatki

10 dag. margaryny lub masła

2 łyżki kakao

15 dag. cukru pudru

1/2  szklanki mleka

3 jajka

1 cukier waniliowy

1 mała torebka proszku do pieczenia

Krem:

25 dag. masła

20 dag. cukru pudru

1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany

kilka kropli aromatu waniliowego

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowymi żółtkami.Wymieszać przesianą mąkę i kakao z proszkiem do pieczenia.Dalej ucierając stopniowo dodawać mąkę na przemian z ciepłym mlekiem. Na końcu delikatnie wymieszać z ubitą pianą.Wylać ciasto na blaszkę wysmarowaną i posypaną bułka tartą  i piec  30 minut w temperaturze  200C. Ostudzić.

Masa:

Masło utrzeć z cukrem i aromatem na puch,ciągle ucierając dodać śmietanę. Rozsmarować masę na cieście.Ciasto polać polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *