Składniki;

4 jajka
100 ml. oleju
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
200 g. jogurtu greckiego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
2-3 brzoskwinie lub inne owoce według swojego smaku

Wykonanie:
Jajka ubijamy z cukrami na białą, puszystą masę. Dodajemy olej ,jogurt . Następnie dodajemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy,wszystkie składniki mają mieć temperaturę pokojową. Przelewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 20 x25 cm.
wyłożoną papierem do pieczenia. Brzoskwinie kroimy w plasterki i układamy na cieście. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180C.Po upieczeniu można posypać wierzch cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *