CIASTO Z RABARBAREM

Składniki;

1i 1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
4 jajka
1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
25 dag.margaryny

Ponadto;

4 łodygi rabarbaru

Wykonanie;

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Dodać żółtka, a następnie wymieszać delikatnie z mąkami i proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać rozpuszczoną margarynę i mieszać do połączenia składników. Ciasto wylać na wyłożoną pergaminem blaszkę.Rabarbar pokroić i oprószyć mąką i rozłożyć na ciasto.Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *