Składniki:
4 jajka
1 i 1/2 szklanki cukru
2 szklanki maślanki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanki oleju
4 i 3/4 szklanki mąki
Składniki:
Kruszonka:
10 łyżek mąki
8łyzek oleju
10 łyżek cukru
Wykonanie:
Ciasto:
Rabarbar pokroić w małe kawałki mogą być inne owoce Np. śliwki truskawki brzoskwinie itd. Jajka miksujemy z cukrem .Ubijamy na pulchna masę i ciągle ubijając wlewamy maślankę ,po hwili dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. .Wylewamy ciasto na dużą blachę układamy gęsto owoce .
Wykonanie:
Kruszonka:
Z podanych składników robimy kruszonkę i posypujemy nią owoce i wkładamy do piekarnika na około 45 min w 180 C.