CIASTO Z RABARBAREM NELI

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej

30 dag. margaryny

3/4 szklanki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

6 żółtek

1 cukier waniliowy

6 łyżek śmietany

Dodatkowo:

1 i 1/2 kg. rabarbaru

Beza:

3/4 szklanki cukru

2 kisiele wiśniowe

6 białek

Wykonanie:

Ciasto:

Utrzeć margarynę z cukrem i dodać pozostałe składniki.Zarobić ciasto.3/4 ciasta wyłożyć na posmarowaną i posypaną bułką tartą blaszkę na to ciasto dać pokrojony rabarbar.

Beza:

Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać kisiele i wymieszać razem .Wyłożyć bezę na rabarbar wyrównać.Wstawić do nagrzanego piekarnika 180C. i piecz 45-55 minut lub do suchego patyczka.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *