CIASTO Z TRUSKAWKAMI

Składniki :

ciasto biszkoptowe:

6 jajek

1 szklanka cukru

1 szklanka mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

Wykonanie:

Ciasto:

Ubijamy pianę z białek. Dalej ubijając, dodajemy stopniowo cukier, cukier waniliowy i po 1 żółtku, a na końcu lekko wmieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 C.

Składniki :

Masa:

1/2 litra słodkiego mleka

25 dag.masła

2 budynie śmietankowe lub waniliowe

1 cukier waniliowy

cukier

Wykonanie:

Masa:

2 opakowania budyniu rozbełtać w pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i zwykłym cukrem, wlać rozbełtany budyń ugotować. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masę wyłożyć na biszkopt.

Galaretka:

3 galaretki truskawkowe

Wykonanie:

Rozpuścić galaretki truskawkowe.Gdy galaretka zaczyna tężeć, wylać na ciasto i ozdobić truskawkami.Dać do stężenia do lodówki na 2 godziny.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *