CIASTO ZE ŚLIWKAMI

Składniki:

4i 1/2 szklanki mąki pszennej

3 jajka

2 łyżki śmietany

3 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

1 i 1/2 margaryny

1 i 1/2 szklanki cukru

 

Wykonanie:

 

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać margarynę, cukier, jajka, śmietanę i całość dobrze posiekać nożem i zagnieść.Ciasto podzielić na dwie części. Jedną  cześć rozwałkować wyłożyć na  blaszkę wysmarowana i posypaną bułką tartą.Ułożyć na cieście połówki śliwek skórkami do dołu można posypać cukrem. Przykryć drugą częścią ciasta. Piecz około50- 60 minut w temperaturze. 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *