CUKINIA W ŚMIETANIE

Składniki:

1,5  kg cukinii

1 duża cebula

1 kopiasta łyżka masła

4 łyżki maggi do zup (lub sos sojowy)

4 ząbki przeciśniętego czosnku

200 ml. słodkiej śmietanki

2 łyżki wody  

pieprz

sól do smaku

Wykonanie:

 Cebulę pokroić w kostkę, poddusić, po czym dodać pokrojoną w kostkę cukinię, 2 łyżki wody, maggi,oraz czosnek  . Dusić pod przykryciem aż do miękkości warzyw, dodać słodką śmietanę. Całość mieszać bez przykrycia aż do momentu gdy sos zgęstnieje. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodatek maggi w tej potrawie sprawia iż ma ona smak serowo-grzybowy. Jeżeli cukinia jest duża to obrać i wydrążyć środek.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *