CZERWONA KAPUSTA W SŁOIKACH

Składniki:

1 kapusta czerwona
4 cebule
4 jabłka

sól

Zalewa:

4 łyżki oleju rzepakowego
1/2 szklanki szklanki octu 10 %
7 łyżek cukru

1 łyżka soli
1 i 1/2 litra wody

Wykonanie;

Z kapusty zdjąć wierzchnie liście i poszatkować. Sparzyć wrzącą wodą i odcedzić.

 

Cebulę ubrać, pokroić w piórka i posypać solą. Gdy zmięknie odcisnąć z nadmiaru soku.Jabłka umyć, obrać i zetrzec na tarce o dużych oczkach.

 

Zalewa;

Składniki zalewy zagotowujemy, wkładamy kapustę, cebulę i jabłka. Gotujemy 5 minut. Sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 5-10 minut od chwili zagotowania się wody w garnku..

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *