Składniki:

Biszkopt:
5 jajek
17 dag. cukru
8 i 1/2 dag. mąki tortowej
8 i 1/2 dag. mąki ziemniaczanej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy

Masa budyniowa:
1 litr soku pomarańczowego
3  budynie pomarańczowe lub cytrynowe duże (bez cukru)
6 łyżek cukru

Pianka pomarańczowa:
3 Śnieżki
1/2 litra mleka
2 galaretki pomarańczowe
2 szklanki wody

Dodatkowo:
2 paczki Delicji pomarańczowych

Polewa czekoladowa:
1/2 gorzkiej czekolady roztopić

Wykonanie:

 

Biszkopt:

Białka ubić dodać  cukier ubijać dalej, dodawać po żółtku i ubijać. Przesiać mąki z proszkiem dodać do ubitej masy, delikatnie wymieszac i przelać do blaszki 30×40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut 175C.

Masa budyniowa:

Na soku ugotować budynie z dodatkiem cukru. Jeszcze gorący wylać na biszkopt Zaraz ułożyć ciastka na budyniu.

Pianka:

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody.Odstawić do lekkiego tężenia. Śnieżki ubić w/g przepisu na opakowaniu. Wlewać lekko tężejące galaretki, miksując. Pianką przykryć delicje. Na górę polać polewą  esy-floresy, roztopioną czekoladą.
zwiń

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *