Składniki:

3 duże banany

1/2 kg zmielonego twarogu

3 łyżki cukru pudru

2 śnieżki  3/4 tabliczki gorzkiej czekolady

4 płaskie łyżeczki żelatyny

Wykonanie:

Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej wody, odstawić do napęcznienia, rozpuścić. Śnieżki ubić wg. przepisu na opakowaniu. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach Banany pokroić na mniejsze części. Banany wrzucić do miski, dodać twaróg i cukier puder, wszystko dobrze zmiksować . Do masy twarogowej dodać ubitą śnieżkę, potartą czekoladę, oraz rozpuszczoną żelatynę. Deser można również użyć do przełożenia biszkoptu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *