DESER JOGURTOWY Z OTRĘBAMI

Składniki:

 

300 ml. jogurtu naturalnego

100 ml. śmietany 18%

cukier waniliowy

3 łyżki cukru

20 czereśni

1/2 opakowania otrębów granulowanych

 

Wykonanie:

 

Jogurt naturalny, śmietanę, cukier i cukier waniliowy dokładnie wymieszaj lub zmiksuj. Czereśnie pokrój w drobną kostkę. Na dno szklanek wsyp granulowane otręby, posyp warstwą czereśni, wlej warstwę kremu jogurtowego. Warstwy powtórz 2-3 w zależności od wielkości szklanek, kończąc kremem jogurtowym. Deser schłodź. Przed podaniem możesz udekorować karmelizowanymcukrem wymieszanym z wanilią i czereśniami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *