Składniki:
150 g kruchych ciasteczek o smaku kakaowym
1/2 kg mielonego twarogu
1 jogurt grecki 340 g
3 łyżki cukru pudru
2 małe torebki cukru waniliowego
35 dag truskawek mogą być mrożone
2 łyżki cukru
Wykonanie:
Ciasteczka rozgnieść wałkiem w foliowej torebce. Ser delikatnie wymieszać z jogurtem oraz z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Truskawki zmiksować z 2 łyżkami cukru. Dodajemy warstwami do szklanek: Na dno wsypujemy 2 łyżki pokruszonych ciasteczek dodajemy 2 łyżki masy serowej, po czym kładziemy 2 łyżki musu truskawkowego i ponownie dajemy 2 łyżki masy serowej, mus truskawkowy itd. Na samą górę dajemy 1 łyżkę musu truskawkowego można na górę dać truskawki pokrojone w plasterki. Schładzamy w lodówce.