DESER TWAROGOWO-TRUSKAWKOWY

Składniki:

150  g kruchych ciasteczek o smaku kakaowym

1/2 kg mielonego twarogu

1 jogurt grecki 340  g

3 łyżki cukru pudru

2 małe torebki cukru waniliowego

35 dag truskawek mogą być mrożone

2 łyżki cukru

Wykonanie:

Ciasteczka rozgnieść wałkiem w foliowej torebce. Ser delikatnie wymieszać z jogurtem oraz z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Truskawki zmiksować z 2 łyżkami cukru. Dodajemy warstwami do szklanek: Na dno wsypujemy 2 łyżki pokruszonych ciasteczek dodajemy 2 łyżki masy serowej, po czym kładziemy 2 łyżki musu truskawkowego i ponownie dajemy 2 łyżki masy serowej, mus truskawkowy itd. Na samą górę dajemy 1 łyżkę musu truskawkowego można na górę dać truskawki pokrojone w plasterki. Schładzamy w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *