DIABEŁ MORSKI Z MAKARONEM RYŻOWYM

Składniki:

 

2 ząbki czosnku

50 g. imbiru

1 papryczka chili

150 g. grzybów shiitake

1 pęczek cebulki ze szczypiorem

250 g. makaronu ryżowego

400 g. filetów z diabła morskiego

2 łyżki migdałów w słupkach

3 łyżki oleju słonecznikowego

2 łyżki oleju sezamowego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki wytrawnego sherry

 

Wykonanie:

Czosnek i imbir obrać i posiekać. Chili oczyścić i opłukać. Grzyby oczyścić i posiekać w plastry. Cebulkę oczyścić i opłukać pokroić na kawałki. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Filety rybne opłukać osuszyć i pokroić w plastry. Migdały usmażyć na 1 łyżce oleju słonecznikowego, wyjąc. Na tym samym oleju obsmażyć rybę i wyjąć Na reszcie oleju słonecznikowego smażyć czosnek z imbirem, chilii, grzybami i cebulką około 2 minuty, stale mieszając. Dodać makaron ,migdały olej sezamowy, sos sojowy sherry i rybę smażyć 2 minuty, danie doprawić do smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *