DWUKOLOROWE Z BISZKOPTAMI

Składniki:

 

4 łyżki mąki tortowej

4 łyżki mąki ziemniaczanej

2 łyżki kakao

5 łyżek cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

5 jajek

Krem:

1 jajko

4 żółtka

1 szklanka cukru

20 dag. margaryny

1 szklanka mleka w proszku

2 serki homogenizowane

3 łyżeczki żelatyny

1 paczka biszkoptów

1 galaretka wiśniowa

6 łyżek kawy

 

Wykonanie:

 

Jajka rozdzielić. Ubić pianę z białek dodać cukier, żółtka, obie mąki proszek do pieczenia, kakao. Piecz 35 minut w temperaturze.180C. Ubić jajko, 4 żółtka i cukier. Dodać do zmiksowanej margaryny. Dołożyć mleko w proszku, serki, żelatynę. Wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. Biszkopty namoczyć lekko w kawie i układać na masie. Ciasto zalać galaretką ostudzić.

Rada.

Smak białego kremu

warto wzbogacić, dodając

do niego kilka kropli

aromatu, np. rumowego.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *