FASZEROWANA MŁODA INDYCZKA

Składniki:

 

2 i 1/2 kg).młoda indyczka

2 łyżki płynnego masła

sól

Nadzienie:

20 sera

1 jabłko

1 cebula

2 jajka

15 dag. czerstwego pieczywa

10 dag. ziaren słonecznika

2 łyżki śmietany

1 łyżka masła

1 łyżka rodzynek

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Natrzeć indyczkę solą. Podsmażyć na maśle posiekaną cebulę, plasterki jabłka, kawałki selera, ziarenka słonecznika, pokrojone w kostkę czerstwe pieczywo i natkę. Doprawić solą i pieprzem. Rozbełtać jajka w śmietanie, dodać z rodzynkami do masy, napełnić tuszkę, posmarować masłem. Piecz 2 i 1/2godzinyw temperaturze 200C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *