FASZEROWANE PIECZARKI

Składniki;

1/2 kg. pieczarek
1 mała cebulka
3-4plasterki szynki konserwowej
sól

pieprz
2 jajka
tarta bułka

 

Wykonanie;
Pieczarki umyć i oddzielić nóżki od kapeluszy. Kapelusze osuszyć papierowym ręcznikiem ,posolić, odstawić. Nóżki pieczarek i cebulkę pokroić drobniutko ,podsmażyć na 2-3 łyżkach oleju. Dodać pokrojoną szynkę lub inną wędlinę. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić kapelusze. Panierować w jajku i bułce.Smażyć na oleju, na niezbyt silnym ogniu. W trakcie pieczenia odwracać kilka razy, by się nie przypaliły. Smażenie zaczynamy od strony, w której znajduje się farsz.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *