FASZEROWANE PIECZARKI

Składniki;

1/2 kg. pieczarek
1 cebulka
4 plasterki szynki konserwowej (lub mięso mielone może być)
sól
pieprz
2 jajka
tarta bułka

Wykonanie;

Pieczarki umyć i oddzielić nóżki od kapeluszy. Kapelusze osuszyć papierowym ręcznikiem i posolić . Odstawić. Nóżki pieczarek i cebulkę pokroić drobniutko podsmażyć na oleju, dodać drobniutko pokrojoną szynkę doprawić solą i pieprzem. Farszem tym napełniać kapelusze. Panierować w jajku i bułce tartej smażyć na oleju, na niezbyt silnym ogniu. W trakcie pieczenia odwracać kilka razy, by się nie przypaliły. Smażenie zaczynać od strony, w której znajduje się nałożony farsz.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *