Składniki:
6 podudzi z kurczaka
3 małe bułki pszenne
mleko do moczenia bułek
2 łyżki śmietany
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1-2 jajka
sól
pieprz
wegeta
Składniki:
Udka umyć, osuszyć. Delikatnie zdjąć skórę z mięsa,(można wyjąc tylko kości i farszem napełnić otwór po kościach,będzie łatwiej i też są smaczne) pomagając sobie nożem. Kość w udku złamać przy końcu pałki, wyjąc mięso. Obrać je z kości, posiekać lub zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, żeby zmiękła. Dodać do mięsa razem z rozgniecionym czosnkiem, 2 łyżkami śmietany, jajkami, natką i przyprawami. Wszystko razem dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Farszem napełnić skórę, końce zaszyć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C. przez około 60 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.