FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA

Składniki:

6 podudzi z kurczaka

3 małe bułki pszenne

mleko do moczenia bułek

2 łyżki śmietany

2 ząbki czosnku

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1-2 jajka

sól

pieprz

wegeta

 

Składniki:

 

Udka umyć, osuszyć. Delikatnie zdjąć skórę z mięsa,(można wyjąc tylko kości i farszem napełnić otwór po kościach,będzie łatwiej i też są smaczne) pomagając sobie nożem. Kość w udku złamać przy końcu pałki, wyjąc mięso. Obrać je z kości, posiekać lub zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, żeby zmiękła. Dodać do mięsa razem z rozgniecionym czosnkiem, 2 łyżkami śmietany, jajkami, natką i przyprawami. Wszystko razem dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Farszem napełnić skórę, końce zaszyć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C. przez około 60 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *