Składniki:

 

1i 1/2 kg. surowego chudego boczku

1/2 kg. piersi z kurczaka

1 główka czosnku

majeranek

liście laurowe

ziele angielskie

kminek

Wykonanie:

Boczek umyć obsuszyć ręcznikiem papierowym ,rozłożyć i natrzeć z obu stron przyprawami zmieszanymi z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pierś z kurczaka pokroić w paski, doprawić i ułożyć na boczku. Zwinąć ciasno w rulon, obwiązać nitką bawełnianą i wstawić na noc do lodówki, by przeszedł zapachem przypraw. Następnego dnia zrumienić z każdej strony na ostrym ogniu. Przełożyć do brytfanny i piecz około 2 godzin w temperaturze 180C. Od czasu do czasu podlewać wytworzonym sosem. Kroić po wystygnięciu.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *