FILET KURCZAKA W ZALEWIE

Składniki;

60 dag.piersi z kurczaka
1jajko
mąka
bułka tarta

Zalewa;
1/2  litra wody
3 cebule
2 liście laurowe
6 kulek ziela angielskiego
1/2  łyżeczki mielonego pieprzu
1/2  łyżeczki słodkiej papryki
1/2 szklanki octu
1/3 szklanki oleju
1 łyżka soli
2i 1/2 łyżki cukru
12 dag. przecieru pomidorowego

 

Wykonanie;

 

Wszystkie składniki zalewy gotować około 8 minut, ostudzić. Piersi pokroić w paski,posolić, panierować w mące,jajku,bułce tartej i smażyć na gorącym oleju. Wszystkie kawałki usmażonego mięsa ułożyć w misce lub słoiku,i zalać ostudzoną zalewą. Całość odstawić do lodówki,na całą noc aby przeszło smakami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *