Składniki:

60 dag. polędwicy wołowej

80 dag. kapusty włoskiej

1 cebula

20dag .groszku

1/2 szklanki rosołu

2 łyżki masła

2 łyżki margaryny

20 dag. śmietany

sól

pieprz

curry

imbir

kurkuma

 

Składniki:

 

Pokroić polędwicę na 4 grube plastry, smażyć na margarynie po 4 minuty z każdej strony. Posypać solą i pieprzem, zdjąć z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Oczyścić i umyć kapustę. Usunąć głąb, pokroić kapustę na ósemki. Obgotować groszek w rosole. Rozgrzać w garnku masło, poddusić liście kapusty. Dodać groszek, przyprawy, pokrojoną cebulę. Wlać śmietanę. Gotować ją pod przykryciem 8 minut. Podawać do polędwicy.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *