FILETY W SOSIE CHRZANOWYM

Składniki:

60 dag filetów

1/2 szklanki mleka

3 łyżki margaryny,

1łyżka mąki

1/2 szklanki śmietany

2 jaja

1 łyżka utartego chrzanu

sok z cytryny

cukier

sól

Wykonanie:

Z łyżki mąki i łyżki margaryny zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, doprawić cukrem i solą, zagotować, dodać chrzan, śmietanę i sok z cytryny. Na posmarowanym margaryną półmisku żaroodpornym ułożyć umyte i osuszone, nie rozmrożone filety, włożyć resztę margaryny i piec około30 minut. Gdy ryba zmięknie, posypać filety ugotowanymi na twardo i drobno pokrojonymi jajkami, zalać przygotowanym sosem i zapiekać 10 minut w piekarniku. Podawać z frytkami i surówką z warzyw sezonowych

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *