FILETY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE

Składniki:

60 dag filetów (Np. z dorsza)

3/4 szklanki mleka

2 łyżki mąki

3/4 szklanki śmietany

2 łyżki tartego żółtego sera

 tłuszcz do smażenia

 łyżka natki pietruszki

pieprz

sól

Wykonanie:

Umyte, nie rozmrożone filety włożyć na pół godziny do mleka. Odsączyć, podzielić na cztery porcje, posypać solą, pieprzem, oprószyć mąką i usmażyć na jasnozłoty kolor. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać śmietaną, posypać  serem i zapiec w piekarniku około 10 minut. Wyjąć, posypać zieleniną i podawać z ziemniakami, zieloną sałatą lub surówką z pomidorów

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *